Latex tøj er meget specielt, fordi det ikke rigtig kan sammenlignes med andre materialer i forhold til dets udseende og følelse. Det betyder dog også, at det skal tages hånd om på en særlig og specifik måde. Der er en række ting, der skal tages i betragtning, når man håndterer dette følsomme materiale i forhold til at bære, rengøre og opbevare materialet. At passe materialet på den rigtige måde er også afgørende, når det kommer til tøjets holdbarhed og holdbarhed.

Generel information
Sved og andre ting som bodylotion, deodoranter og parfumer frigives, når man bærer latextøj, og de bliver bogstaveligt talt absorberet af latexen. Dette kan have en negativ effekt på materialets levetid. Rester på dele af kroppen, hvor tøjet yderligere strækkes, f.eks. armhuleområdet, kan også få materialet til at ældes og slides hurtigt.

Det anbefales, at en person går i bad, før han bærer latexen og derefter heller ikke bruger deodoranter eller parfume efter bruseren.

Latex bør holdes væk fra direkte sollys, skarpe genstande og olier. For meget direkte sollys kan sløve materialet og føre til falmning. Skarpe genstande som lange negle og smykker kan beskadige materialet. Latex er meget robust på grund af dets elasticitet, men et lille hul er nok til at få det til at rive. Fedt, parfume, olier og nogle metaller (f.eks. kobber, messing, bronze) reagerer med latex, og det betyder, at direkte kontakt bør undgås.

Piercinger er derfor også en potentiel fare, og bæreren bør absolut huske på dette, når han bærer og håndterer latextøj. Man skal også være forsigtig, når man bærer smykker, da dette kan efterlade små mærker eller pletter på materialet, som ikke kan fjernes. Derfor skal smykker fjernes, før du bærer noget latextøj. Handsker kan også beskytte materialet mod lange eller skarpe negle. Sålerne på sko kan også misfarve latexen, hvilket betyder, at man også skal passe på her.

Rengøring
Latex absorberer nemt sved og andre ting, og derfor bør tøjet rengøres grundigt efter hver brug. Latextøj bør kun vaskes i hånden i lunkent vand (ca. 30°C) med et ikke-fedtende rengøringsmiddel som Special Cleaner

Køb her Latex glans spray – kinkytoys